Tender za Telekom najverovatnije na leto

Bez autora
Apr 14 2010

Najverovatnije će na leto biti raspisan tender za privatizaciju Telekoma Srbije. Biće pozvani strateški investitori i veliki telekomunikacioni operatori da ponude odgovarajuću sumu za neki procenat, koji je sada preliminarno određen kao 40 odsto.Videćemo da li će finansijski savetnik da se saglasi da je to optimalan procenat za prodaju. Ministarstvo finansija objavilo je tender za izbor savetnika za prodaju 40 odsto državnih akcija u Telekomu Srbije. Očekuje se da će doći veliki strateški investitor koji će podići nivo telekomunikacija u Srbiji na nivo koji je uobičajen u Evropskoj uniji.

Tender za Telekom najverovatnije na letoMinistarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je da će najverovatnije na leto biti raspisan tender za privatizaciju Telekoma Srbije.

Ona je novinarima u Batočini kazala da će biti pozvani strateški investitori i veliki telekomunikacioni operatori da ponude odgovarajuću sumu "za neki procenat, koji je sada preliminarno određen kao 40 odsto".

"Videćemo da li će finansijski savetnik da se saglasi da je to optimalan procenat za prodaju", kazala je Matićeva.

Ministarstvo finansija objavilo je tender za izbor savetnika za prodaju 40 odsto državnih akcija u Telekomu Srbije.

Jasna Matić izrazila je očekivanje da će doći veliki strateški investitor koji će podići nivo telekomunikacija u Srbiji na nivo koji je uobičajen u Evropskoj uniji.

"Trebalo bi posebno obratiti pažnju na širokopojasni internet, odnosno da se omogući da svi stanovnici Srbije imaju internet, telefon i mobilnu telefoniju", rekla je Matićeva.

Vlada Srbije odlučila je da na tenderu proda 40 odsto akcija Telekoma Srbije koje su u vlasništvu države.

Država je preko PTT Srbija vlasnik 80 odsto Telekoma Srbije, a 20 odsto je u vlasništvu grčke kompanije OTE, čiji je većinski vlasnik Dojče telekom.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je precizirao da će biti objavljen tender, a nakon toga organizovana aukcija, ističući da će postupakbiti sličan kao pri prodaji Mobtela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik